2011-ben az Apple lett az év legértékesebb brand-je

Ma hozta nyilvánosságra a BrandZ a tavalyi év TOP 100 legértékesebb márkáját. A pódium legmagasabb fokán az Apple áll! Megérdemelten! A márka értéke 84%-al nőt. Így jelenleg 153.3 milliárd dollárt ér Jobs bácsiék almája. Mondhatni, gyümölcsöző vállalkozás :). Ami köszönhető főleg a forradalmi iPad-nak és a 4-es iPhone-nak. Második helyezést ért el Sergey és Larry kereső motorja, így elveszítve négy évig tartó első pozícióját. Az IBM számítógépek feltornáztak a harmadik helyre 17%-os növekedéssel.

A listára új ként lépet fel Mark Zuckerberg arc könyves oldala, egyből a 35. helyre 246%-os növekedéssel. Szerintem jövőre magasabb pozícióban fog elhelyezkedni. Hihetetlen, hogy a 14-34 korosztály fél életét ezen az oldalon tölti el, sőt már cégek is saját weboldal helyett http://www.facebok.com/sajat_nev címen reklámoznak. Gondolta volna valaki két éve?
A Microsoft lecsúszott a dobogóról, nem meglepetés, sokat nem tudtak felmutatni az elmúlt évben. Talán a webes office csomagjukat (amit megjegyzek a Google már közel 4 éve megcsinált) és a továbbfejlesztett online CRM, ERP szolgáltatása.
A legnagyobb vesztes a Nokia, aki a 13. helyről 81.-re esett, a maga -28%-os növekedésével, de mint tudjuk az iPhone és az Android egyre nagyobb teret hódít mobil telefon piacon. Amennyiben a Nokia nem kapja össze magát leáldozóban van a csillaga. Talán a Microsoft-al kötött házasság segít, hogy mennyit azt nem tudni.

Egy kicsit off topic, de én jót nevetek mindig amikor látom 🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.